20.2.2018

Liikejuridiikka

Toimistomme juristeilla on sekä oikeudellista että kaupallisen alan koulutusta.

Hoidamme yritysten asiakirjojen laadintaa, jotka liittyvät yritysjärjestelyihin, työriitoihin tai erilaisiin tilanteisiin tarvittaviin sopimuksiin.

Yritysten ja yksityisasiakkaiden toimeksiannot sopimusjuridiikan alueella ovat olleet aiheiltaan varsin monipuolisia. Yritysjärjestelyihin liittyviä toimeksiantoja olemme toteuttaneet liittyen sekä yritystoiminnan kehittämis- kuin myös saneeraustoimenpiteisiin.

Sukupolvenvaihdos

Kuka jatkaa yritystä, joku perheestä vai ulkopuolinen, miten tasataan lasten osuudet, perintönä vai kauppana, lahjana vai testamentilla ja miten negatiivinen oma pääoma käsitellään. Jo noiden kysymysten ratkaiseminen tekee suunnittelun tärkeäksi.

Sukupolvenvaihdos on syytä aloittaa mahdollisimman hyvissä ajoin. Mitä aikaisemmin suunnittelu aloitetaan, sitä todennäköisemmin vältytään kiireen määräämiltä turhilta veroseuraamuksilta ja perintö- ja lahjaveroilta. Samoin yhtiömuodonmuutokset voidaan hoitaa paremmin, jos aikaa on riittävästi. Siksi sukupolvenvaihdos on syytä tehdä asiantuntijan, asianajajan välityksellä. Olipa kyseessä maatilan, kaupan, teollisuusyrityksen tai palvelualan yrityksen sukupolvenvaihdoksesta, sen hoitamiseen kannattaa panostaa.

 

Yrityssaneeraukset

Yhtiömme on hoitanut vuosien saatossa sekä yksityisten henkilöiden että yritysten velkajärjestelyjä. Tämä on tuonut meille runsaasti asiantuntemusta ja kokemusta, kuinka asiat tulee hoitaa. Mitä aikaisemmassa vaiheessa yritys lähtee ratkomaan ongelmiaan, sitä parempaan lopputulokseen päästään. Kun saneerausneuvottelut aloitetaan velkojien kanssa, vältytään usein konkurssilta. Ja kun saneeraus onnistuu, voi yrittäjä jatkaa yrittämistään ilman vuosia kestävää piinaa. Yrityssaneeraus on useimmissa tapauksissa parempi vaihtoehto kuin konkurssi.

 

Konkurssi

Myös konkurssi on yksi ratkaisuvaihtoehto ongelmallisessa tilanteessa. Tämänkin jälkeen tulee selvittää miten yrittäjän oma elämä saadaan järjestettyä kuntoon.