Liikejuridiikka
naviyla Ismo Nurmela Perhe- ja perintöoikeus Liikejuridiikka naviyla02
naviala Oikeudenkäynnit Yhteydentottolomake naviala
spacer
spacer Ismo Nurmela Oy spacer

 

 

Joensuu
Teollisuuskatu 11
80100 Joensuu
Puh. (013) 2566 700
Fax. (013) 2566 711
asianajaja@ismonurmela.com

Kuopio
Kirjastokatu 4
70100 Kuopio
Puh. (017) 263 2626
Fax. (017) 263 1390
kuopion.lakiasema@co.inet.fi

Ilomantsi
Mantsintie 1-3
82900 Ilomantsi
Puh. (013) 2566 760

Eno
Kauppatie 7
81200 Eno
Puh. (013) 2566 750

 

vali
harmaa
tyhja
spacer Liikejuridiikka spacer
tyhja
spacer

Toimistomme juristeilla on sekä oikeudellista että kaupallisen alan koulutusta.

Hoidamme yritysten asiakirjojen laadintaa, jotka liittyvät yritysjärjestelyihin, työriitoihin tai erilaisiin tilanteisiin tarvittaviin sopimuksiin.

Yritysten ja yksityisasiakkaiden toimeksiannot sopimusjuridiikan alueella ovat olleet aiheiltaan varsin monipuolisia. Yritysjärjestelyihin liittyviä toimeksiantoja olemme toteuttaneet liittyen sekä yritystoiminnan kehittämis- kuin myös saneeraustoimenpiteisiin.

 

IT-alan yritysten lakiasiat

ICT lyhenne tulee englanninkielen sanoista Information and Communication Technology, ja sen yleisin suomennos on tieto- ja viestintäteknlogia.

On olemassa jonkin verran erityislainsäädäntöä, joka teknisen kehityksen mukana pysymään pyrkien luo rajoitteita ja mahdollisuuksia ICT-alan yrityksille. Enimmäkseen ICT-yritysten lakiasioissa on kuitenkin kyse on "tavallisen lainsäädännön" ja oikeusperiaatteiden soveltamisesta ICT-alan teknologiat ja liiketoiminta tuntien. Alalla toimivan on syytä myös tiedostaa alan kauppatavat, tai usein pikemminkin niiden puuttuminen.

ICT-yritysten arvokkainta omaisuutta on osaaminen ja muu aineettomassa muodossa oleva varallisuus. Alan yritysten on tärkeää suojata tätä omaisuutta juridisesti ja tehdä sitä koskevia turvallisia ja tuottavia sopimuksia. Oikeudenaloja, jotka ovat erityisen korostuneita ICT-alalla, ovat sopimusjuridiikka, immateriaalioikeudet sekä viestintäoikeus.

Toimistomme palvelee ICT-alan yrityksiä kaikissa niiden lakiasioissa, ja muitakin yrityksiä ICT-alaan liittyvissä oikeudellisissa kysymyksissä. Asiakkainamme on paljon nuoria ja kasvavia alan yrityksiä. Toimistomme lakimiehillä on vuosien erikoistuminen alan oikeudellisiin kysymyksiin ja liiketoimintaan.

 

Sukupolvenvaihdos

Kuka jatkaa yritystä, joku perheestä vai ulkopuolinen, miten tasataan lasten osuudet, perintönä vai kauppana, lahjana vai testamentilla ja miten negatiivinen oma pääoma käsitellään. Jo noiden kysymysten ratkaiseminen tekee suunnittelun tärkeäksi.

Sukupolvenvaihdos on syytä aloittaa mahdollisimman hyvissä ajoin. Mitä aikaisemmin suunnittelu aloitetaan, sitä todennäköisemmin vältytään kiireen määräämiltä turhilta veroseuraamuksilta ja perintö- ja lahjaveroilta. Samoin yhtiömuodonmuutokset voidaan hoitaa paremmin, jos aikaa on riittävästi. Siksi sukupolvenvaihdos on syytä tehdä asiantuntijan, asianajajan välityksellä. Olipa kyseessä maatilan, kaupan, teollisuusyrityksen tai palvelualan yrityksen sukupolvenvaihdoksesta, sen hoitamiseen kannattaa panostaa.

 

Yrityssaneeraukset

Yhtiömme on hoitanut vuosien saatossa sekä yksityisten henkilöiden että yritysten velkajärjestelyjä. Tämä on tuonut meille runsaasti asiantuntemusta ja kokemusta, kuinka asiat tulee hoitaa. Mitä aikaisemmassa vaiheessa yritys lähtee ratkomaan ongelmiaan, sitä parempaan lopputulokseen päästään. Kun saneerausneuvottelut aloitetaan velkojien kanssa, vältytään usein konkurssilta. Ja kun saneeraus onnistuu, voi yrittäjä jatkaa yrittämistään ilman vuosia kestävää piinaa. Yrityssaneeraus on useimmissa tapauksissa parempi vaihtoehto kuin konkurssi.

 

Konkurssi

Myös konkurssi on yksi ratkaisuvaihtoehto ongelmallisessa tilanteessa. Tämänkin jälkeen tulee selvittää miten yrittäjän oma elämä saadaan järjestettyä kuntoon.

spacer
tyhja